Thursday, February 28, 2013

Xi'an Food Overview

As early as in the Western Zhou Dynasty, eight dishes with cattle and sheep dog dolphin chicken cooking, the Bank said "Western Zhou Bazhen. Tang Dynasty Chang'an world famous "Food City" famous "burning Last Feast" cookbook containing over 50 dish. After the founding of New China, especially after the reform and opening up, Xi'an diet cooking technology for a large development, cooking genre colorful, beverage shops dotted delicacies, snacks own characteristics.

The staple food of Xi'an residents mainly wheat flour, corn, beans, potatoes and other cereals, supplemented. Pasta noodles, steamed bun, daguokui, can be divided into three broad categories. Mood varieties of noodles is the most diverse the richest local characteristics. Variety of noodles, Sào surface placed dozens noodles, dampened with water surface, acidic liquid surface, noodles, Youpo surface, Lumian. The most famous pasta called the "biángbiang surface is one or a long or short wide face. The common pasta Hele skinned child (including a the vinegar poured child leather) Yumian, dumplings, ravioli, hemp food, crows head, pimple face, and so on.

Bread called "steamed bun" In addition to the circular steamed bun, there are thick stick steamed buns, Qiangtou, steamed bun (steamed before chop cut). Which, flower bun (Hua Cake) is the most famous, 100 kinds of tricks, both off the traditional food, and festivals as well as red and white big gift for friends and gift. Made steamed bun food there buns, rolls, happy Zhengbing, the the surface volume cuisine AIDS volumes, wheat flour and corn flour stacked gold wrapped in silver ", and so on.



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